Waarom een Little Bit Feeder?

1. Voor het welzijn van je paard

In de natuur is een paard gemiddeld 16 uur per etmaal bezig met het verzamelen van voeding. Onze paarden zijn maar 4 tot 8 uur per dag bezig met het zoeken en eten van hun voedsel. Hierdoor worden paarden ongelukkig.

Een paard dat ongelukkig is toont dit door stereotype gedrag zoals:
  • weven,
  • kribbenbijten
  • luchtzuigen,
  • maar ook voernijd.
Met een Little Bit feeder wordt de eetduur verlengt tot wel tweemaal. Doet je paard 4 uur over zijn ruwvoer dan doet hij er nu tot wel 8 uur over. Daar wordt je paard blij van!

2. Voor de gezondheid van je paard

Mag je paard de hele dag door eten? Dan heb je grote kans dat je paard te dik of ziek wordt. Dikke paarden hebben meer kans op hoefbevangenheid, insulineresistentie, EMS en artrose.

Krijgt je paard precies genoeg voer? Dan is je paard snel klaar met eten. Een paard dat te weinig tijd besteed aan eten, krijgt gezondheidsproblemen. Zo hebben ze meer kans op maagzweren, slokdarmverstopping en koliek.

Met een Little Bit feeder voer je een passende hoeveelheid ruwvoer waar rustig van gegeten wordt. Zo blijft en wordt je paard gezond!

3. Voor de veiligheid van je paard

Alternatieven voor de Little Bit feeders zijn bijvoorbeeld fijnmazige hooinetten. Hooinetten veranderen van vorm als het paard er uit eet. Begonnen ze rond? Als het net leeg is dan hangt deze bijna op de grond. Dit is gevaarlijk. Er zijn veel paarden die verstrikt zijn geraakt in hooinetten en daardoor gewond zijn geraakt.

De Little Bit feeders zijn gemaakt van canvas en PP-webbing. PP-webbing is het materiaal waar autogordels van gemaakt zijn. De autogordels zijn behalve sterk ook veilig. Een paard kan zich er niet aan snijden en er niet met eventuele hoefijzers in blijven hangen.

4. Voor jouw gemak

De Little Bit feeders zijn door het ontwerp erg handig in het gebruik. Ze zijn makkelijk te vullen doordat ze uit zichzelf open blijven staan.

Ook kan je ze eenvoudig tillen: bovenop zit een handvat. Zo dient het gemak en de Little Bit feeder de mens!

5. Voor een gezonde maatschappij

De Little Bit feeders worden gemaakt op een zo min mogelijk belastende wijze voor de maatschappij en het milieu.

De feeders worden zoveel mogelijk gemaakt met gerecyclede materialen. Voor de Little Bit feeders worden door geheel Nederland autogordels verzamelt, deze worden gesorteerd, ontpint en gewassen. Hierna worden de autogordels verwerkt. De canvas die gebruikt wordt is bedoeld voor legertenten.

Het gehele productieproces wordt uitgevoerd in Nederland. Hierdoor is de productie van de Little Bit feeders gegarandeerd kinderarbeidvrij. De tassen worden geproduceerd bij een leer/werkbedrijf dat gespecialiseerd is in re-integratietrajecten.

Zo draagt elke Little Bit feeder ook bij aan een gezonde maatschappij en met oog voor het milieu.