Veel gestelde vragen

Kan de Little Bit feeder buiten gebruiken?

Ja, de Little Bit feeder kan er tegen om buiten gebruikt te worden.

Kunnen er meerdere paarden uit een Little Bit feeder eten?

Ja, er kunnen meerdere paarden uit een Little Bit feeder eten.

Raken de paarden niet gefrustreerd als ze moeite voor hun ruwvoer moeten doen?

Nee, paarden zijn vanuit de natuur gewend om eten te moeten zoeken en moeite te moeten doen voor hun voedsel. De ervaring leert dat veel paarden het juist leuk vinden om hun ruwvoer uit de Little Bit feeder te eten.

Wat is het verschil tussen een Little Bit hooitas en een Little Bit hooikussen?

Het Little Bit hooikussen is ontworpen om los op de grond te leggen, de Little Bit hooitas is gemaakt om op te hangen. Het hooikussen heeft geen hengsel en heeft een klittenband sluiting, waardoor deze veilig gebruikt kan worden.

Mijn paard draait de Little Bit hooitas om, is dat erg?

Nee, het is niet erg als de Little Bit hooitas omdraait. Het paard kan de tas zelf weer terug draaien. De tas is juist ontworpen om af en toe om te draaien, hierdoor wordt de voertijd verlengd.

Als ik de Little Bit feeder aan de handvaten vastmaak, dan beweegt de tas alle kanten op, kan dat geen kwaad?

Nee, het kan geen kwaad als de Little Bit feeder beweegt. De Little Bit feeder is hierop ontworpen. Ook voor het paard is het niet erg als de Little Bit feeder heen en weer beweegt.

Hoe kan ik de Little Bit feeder het beste ophangen?

Een goede manier om de Little Bit feeder op te hangen is door een (oud) halstertouw door de hengsels te halen en het hiermee vast te knopen of je kan natuurlijk gebruik maken van de bijpassende ophangband. Let op: fixeer de Little Bit feeder niet, hierdoor komen er te sterke krachten op het materiaal te staan!

Hoeveel langer doet een paard erover om zijn hooi op te eten met een Little Bit feeder?

Het is niet precies te zeggen hoeveel langer een paard over zijn hooi doet met een Little Bit feeder. Het ene paard is nu eenmaal handiger en een snellere eter dan het andere paard. Gemiddeld gaan wij uit van een twee keer langere voertijd.

Is de Little Bit feeder makkelijk te vullen?

Ja, de Little Bit feeder kan aan de bovenkant helemaal open. Hierdoor is er een grote opening en is de tas makkelijk te vullen.

Zijn er paarden die niet uit de Little Bit feeder willen eten?

Het is niet te voorspellen of een paard uit de Little Bit feeder wil eten. In de praktijk komt het echter nauwelijks voor dat een paard er niet uit wil eten. Als een paard er in het begin moeite mee heeft dan is geduld vaak de oplossing.

Hoe hoog moet de Little Bit feeder hangen?

De onderkant van de Little Bit feeder moet tussen voorknie en boeghoogte hangen.