Over ons

Hi, ik ben Marianne en paardengek zo lang als ik me kan herinneren.  Met mijn bedrijf Paardbewust wil ik zo veel mogelijk paardenliefhebbers helpen om het welzijn van hun paard of pony zo goed mogelijk te krijgen. 

Little Bit Feeders is het merk dat onder Paardbewust valt. Slowfeeders zijn een fijne manier om ervoor te zorgen dat je paard genoeg ruwvoer kan eten. Wat heel belangrijk is voor het welzijn. 

Beter welzijn voor je paard

In de natuur is een paard gemiddeld 16 uur per etmaal bezig met het verzamelen van voeding. Onze paarden zijn maar 4 tot 8 uur per dag bezig met het zoeken en eten van hun voedsel. Hierdoor worden paarden ongelukkig.

Een paard dat ongelukkig is toont dit door stereotype gedrag zoals:

  • weven,
  • kribbenbijten
  • luchtzuigen,
  • maar ook voernijd.

Met een Little Bit feeder wordt de eetduur verlengt tot wel tweemaal. Doet je paard 4 uur over zijn ruwvoer dan doet hij er nu tot wel 8 uur over. Daar wordt je paard blij van!

Voor de gezondheid van je paard

Mag je paard de hele dag door eten? Dan heb je grote kans dat je paard te dik of ziek wordt. Dikke paarden hebben meer kans op hoefbevangenheid, insulineresistentie, EMS en artrose.

Krijgt je paard precies genoeg voer? Dan is je paard snel klaar met eten. Een paard dat te weinig tijd besteed aan eten, krijgt gezondheidsproblemen. Zo hebben ze meer kans op maagzweren, slokdarmverstopping en koliek.

Met een Little Bit feeder voer je een passende hoeveelheid ruwvoer waar rustig van gegeten wordt. Zo blijft en wordt je paard gezond!

Veiligheid

Alternatieven voor de Little Bit feeders zijn bijvoorbeeld fijnmazige hooinetten. Hooinetten veranderen van vorm als het paard er uit eet. Begonnen ze rond? Als het net leeg is dan hangt deze bijna op de grond. Dit is gevaarlijk. Er zijn veel paarden die verstrikt zijn geraakt in hooinetten en daardoor gewond zijn geraakt.

De Little Bit feeders zijn gemaakt van canvas en PP-webbing. PP-webbing is het materiaal waar autogordels van gemaakt zijn. De autogordels zijn behalve sterk ook veilig. Een paard kan zich er niet aan snijden en er niet met eventuele hoefijzers in blijven hangen.

uniek Model

Alle modellen van Little Bit zijn gemaakt van autgordels, de maaswijdte is 3 bij 3 cm. Door de brede gordels is de snelheid waarmee je paard het hooi uit de hooitas kan trekken nog lager.

De grote en middenmaat hebben een gesloten achterkant, dit helpt ook weer bij een lagere eetsnelheid. 

De trailertas heeft aan beide kanten eetopeningen, op deze manier kan je paard op de trailer onstpannend eten en netjes blijven stiltstaan.

Gemakkelijk voor jou

De Little Bit feeders zijn door het ontwerp erg handig in het gebruik. Ze zijn makkelijk te vullen doordat ze uit zichzelf open blijven staan.

Ook kan je ze eenvoudig tillen: bovenop zit een handvat. Zo dient het gemak en de Little Bit feeder de mens!

Duurzaam gemaakt

De Little Bit feeders worden gemaakt op een zo min mogelijk belastende wijze voor de maatschappij en het milieu.

De feeders worden zoveel mogelijk gemaakt met gerecyclede  en rest materialen. De gordels komen uit de autoindustrie, daar is het een restproduct omdat het niet gebruikt mag worden. De canvas die gebruikt wordt is bedoeld voor legertenten.

Het gehele productieproces wordt uitgevoerd in Nederland. Hierdoor is de productie van de Little Bit feeders gegarandeerd kinderarbeidvrij. De tassen worden geproduceerd bij een leer/werkbedrijf dat gespecialiseerd is in re-integratietrajecten.

Zo draagt elke Little Bit feeder ook bij aan een gezonde maatschappij en met oog voor het milieu.